Onze keurmerken

We zijn er trots op dat we sinds de oprichting verschillende keurmerken op het gebied van dierenwelzijn hebben behaald. De organisaties die deze certificaten toekennen hebben strikte regels over de herkomst, huisvesting, voeding en gezondheidszorg van koeien en varkens. Onze veehouders worden dan ook regelmatig gecontroleerd door middel van aangekondigde én onaangekondigde inspecties.

Scharrelvlees

Een onafhankelijk bedrijf controleert en certificeert scharrelveehouders en scharrelslagers. Deze moeten voldoen aan zeer strenge eisen en worden meerdere keren per jaar gecontroleerd. Scharrelvarkensvlees en scharrelrundvlees is op het gebied van dierenwelzijn vergelijkbaar met het biologische keurmerk. De dieren hebben meer ruimte, voldoende licht en leven in groepjes. Daarnaast hebben ze de mogelijkheid om vanuit de scharrelstal naar buiten te lopen. Het transport naar de slacht verloopt zo rustig mogelijk.

EKO keurmerk

Biologisch vlees draagt het EU-logo voor biologische landbouw. ‘Biologisch’ is -net als ‘scharrel’- een wettelijk beschermde term. De Europese overheid stelt de eisen vast voor het keurmerk. Skal Biocontrole is toezichthouder op de gehele biologische keten in Nederland. Het biologische keurmerk geeft de garantie dat de dieren voldoende ruimte hebben en het hele jaar door naar buiten kunnen. Bovendien krijgen ze biologisch voer te eten.

Naast dierenwelzijn zijn er voor de biologische landbouw ook milieu-eisen opgesteld. Zo mogen er geen kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen worden ingezet.

Henk en Riky Schellekens Scharrelveehouders Henk en Riky Schellekens leveren scharrelvarkens aan Bon Vivant. Zij hebben een bedrijf met naast de varkens ook melkkoeien. Het ligt in Dreumel, een dorp in het Land van Maas en Waal. Henk Schellekens kan je gerust een ambassadeur van Scharrelvlees noemen. Hij vertelt graag... Meer informatie
Er zijn nog geen nieuwsberichten toegevoegd.