Wat is duurzaam vlees?

Scharrelvlees en biologisch vlees

Scharrelvlees en biologisch vlees zijn duurzaam. Het belangrijkste kenmerk van beide is dat het welzijn van de dieren voorop staat. Zo hebben ze voldoende ruimte om binnen én buiten te kunnen leven. Daarnaast worden jonge dieren niet bij hun moeder weggehaald en vinden alle medische ingrepen plaats onder verdoving. Duurzaam vlees is te herkennen aan een keurmerk.

Gezond en smaakvol

Het vlees dat Bon Vivant levert is van hoogstaande kwaliteit en dus erg lekker. Het is steviger en malser omdat de dieren voldoende tijd en ruimte hebben om te groeien. Er zijn bovendien geen antibiotica of groeibevorderaars toegevoegd aan het voer. Zo bent u verzekerd van een smaakvol en gezond stukje vlees.

Omega 3 en 6

Onze veehouders voegen lijnzaad toe aan de voeding voor de dieren. Hierdoor bevat het vlees de belangrijke voedingsstoffen Omega 3 en 6. Ons lichaam heeft deze vetzuren nodig maar kan deze niet zelf aanmaken. Omega 3 werkt ontstekingsremmend en heeft een positief effect op hart- en bloedvaten. Omega 6 of linolzuur versterkt het lichamelijke afweersysteem.

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

 

Henk en Riky Schellekens Scharrelveehouders Henk en Riky Schellekens leveren scharrelvarkens aan Bon Vivant. Zij hebben een bedrijf met naast de varkens ook melkkoeien. Het ligt in Dreumel, een dorp in het Land van Maas en Waal. Henk Schellekens kan je gerust een ambassadeur van Scharrelvlees noemen. Hij vertelt graag... Meer informatie
Er zijn nog geen nieuwsberichten toegevoegd.