Jos Bolk Vleesvee


Ons bedrijf is gelegen in de driedorpenpolder in Aerdt. Wij zijn gespecialiseerd in de productie van rundvlees in samenhang met natuurbeheer met aandacht voor dierenwelzijn. Wij leveren eerlijk rundvlees voor slagers en particulieren. Wij zijn "Scharrelrund" gecertificeerd door PROduCERT en hebben het "Twee sterren Beterleven" kenmerk van de Dierenbescherming. Onze dieren zijn van het ras “de Blonde d’Aquitaine” wat bekend staat om zijn vet en cholesterolarm vlees! Daarnaast begrazen onze dieren natuurgebieden om zo hoog mogelijke natuurwaarden te halen.

Belangrijk voor ons zijn dierwelzijn, duurzaamheid en natuur.

  • Dierwelzijn: huisvesting in open stro stallen in grote groepen en altijd uitzicht op daglicht. Na de geboorte worden koe en kalf even afgezonderd van de kudde zodat de koe en wij de beste zorg kunnen geven aan het kalf. Na ongeveer een week komen ze terug in de kudde (Dit in navolging van de natuur waar een koe zich ook terugtrekt rond de geboorte en enkele dagen later weer in de kudde terug komt). Kalveren blijven tot de leeftijd van 9 maanden bij de moeder dit om het natuurlijke proces van verzelfstandiging te benaderen.

  • Duurzaamheid: zo veel mogelijk van het voedsel voor de dieren komt van eigen Duurzaamheid:bedrijf om zo de transport kilometers per kilo vlees (food miles) zo laag mogelijk te houden. Daarmee bereiken wij een zéér lage CO2 Footprint.

  • Natuur: het instant houden van het prachtige landschap in de geldersepoort met Natuur: daarbij een grote inspanning voor het terug halen van verdwenen soorten in flora en fauna.

Bon Vivant

Bon Vivant heeft dierwelzijn en duurzaamheid als speerpunt. Voor ons is het belangrijk dat zij Scharrel gecertificeerd zijn en de erkenning Twee Sterren hebben. Bon Vivant koopt onze koeien en verwerkt het vlees zoals de slager bij u in de buurt het wenst. Dat heeft onze voorkeur: een korte lijn van boer naar consument! Wij vinden Bon Vivant een betrouwbare partner waarmee wij graag zaken doen.

Voor een verdere kennismaking verwijzen wij u graag naar www.natuurkoeien.nl.

Terug naar overzicht
Henk en Riky Schellekens Scharrelveehouders Henk en Riky Schellekens leveren scharrelvarkens aan Bon Vivant. Zij hebben een bedrijf met naast de varkens ook melkkoeien. Het ligt in Dreumel, een dorp in het Land van Maas en Waal. Henk Schellekens kan je gerust een ambassadeur van Scharrelvlees noemen. Hij vertelt graag... Meer informatie
Er zijn nog geen nieuwsberichten toegevoegd.