Henk en Riky Schellekens Scharrelveehouders


Henk en Riky Schellekens leveren scharrelvarkens aan Bon Vivant. Zij hebben een bedrijf met naast de varkens ook melkkoeien. Het ligt in Dreumel, een dorp in het Land van Maas en Waal. Henk Schellekens kan je gerust een ambassadeur van Scharrelvlees noemen. Hij vertelt graag over scharrelhouderij en heet je van harte welkom op het bedrijf.

In 1998 zijn Henk en Riky overgestapt naar scharrelvarkens. De varkens krijgen oa meer ruimte, licht en afleidingsmateriaal. Dit moet het natuurlijke gedrag van het varken zo veel mogelijk stimuleren. Henk merkt dit in de dagelijkse praktijk. ‘Vanaf het moment dat wij met scharrel zijn begonnen, merkten wij dat wij anders met de varkens om moesten gaan.
De varkens kunnen nu hun eigen weg kiezen en doen dat ook. In het begin moesten wij daar aan wennen. Wij merkten dat de varkens zich er prettig bij voelen. Dat gaf ons de bevestiging dat wij met scharrel de juiste keuze hebben gemaakt’.

Bon Vivant is voor Henk en Riky dé afnemer van scharrelvarkens. Zij horen van slagers dat zij het vlees waarderen. Bon Vivant kan onderdelen snijden op de wijze die de klant graag wil.

Terug naar overzicht
Jos Bolk Vleesvee Ons bedrijf is gelegen in de driedorpenpolder in Aerdt. Wij zijn gespecialiseerd in de productie van rundvlees in samenhang met natuurbeheer met aandacht voor dierenwelzijn. Wij leveren eerlijk rundvlees voor slagers en particulieren. Wij zijn "Scharrelrund" gecertificeerd door... Meer informatie
Er zijn nog geen nieuwsberichten toegevoegd.