Over ons

De opkomst van de gangbare houderij

Om in de jaren vijftig, zestig en zeventig te kunnen concurreren op de binnen- en buitenlandse markt probeerden Nederlandse landbouwers hun opbrengst te maximaliseren. Alles stond in het teken van de menselijke welvaart. Het welzijn van de dieren speelde nagenoeg geen rol. Ze werden in steeds grotere aantallen op kleinere oppervlakken gehouden. Bovendien kreeg het vee via de voeding allerlei middelen toegediend die een snelle groei bevorderden en ziektes zouden voorkomen.

Oprichting van Bon Vivant

Een aantal veehouders konden zich niet langer vinden in deze ‘normale’ gang van zaken. Samen besloten ze om hun bedrijven op een diervriendelijke manier in te richten. Hiermee stonden zij aan de oorsprong van de scharrelrichtlijn. Voor de verkoop van het vlees richtten zij in 1987 de coöperatie Bon Vivant op. Tot op de dag van vandaag is het onze missie om het meest diervriendelijke, gezondste en kwalitatief beste vlees van Nederland te kopen en verkopen.

Diervriendelijker en gezonder

Bij Bon Vivant willen we het meest gezonde en diervriendelijke vlees aanbieden. We zijn daarom constant op zoek naar mogelijkheden die ons product kunnen verbeteren. Zo waren wij het eerste bedrijf in Nederland dat haar leveranciers verplichtte om uitsluitend onder verdoving te castreren en te onthoornen. Daarnaast introduceerden we een nieuw voerconcept. Door lijnzaad toe te voegen aan de voeding van onze dieren bevat het vlees Omega 3 & 6. Dit is aangetoond door NutriControl, een toonaangevend bedrijf op het gebied van voedselveiligheid.

Meer weten? Neem contact met ons op

Henk en Riky Schellekens Scharrelveehouders Henk en Riky Schellekens leveren scharrelvarkens aan Bon Vivant. Zij hebben een bedrijf met naast de varkens ook melkkoeien. Het ligt in Dreumel, een dorp in het Land van Maas en Waal. Henk Schellekens kan je gerust een ambassadeur van Scharrelvlees noemen. Hij vertelt graag... Meer informatie
Er zijn nog geen nieuwsberichten toegevoegd.